top of page
therapieën voor paarden

Dry needling, Bachbloessems, Moxa en aromatherapie voor paarden in Antwerpen, de Kempen

Een juiste behandeling voor de klachten.

Dry needling

Dry needling therapie voor paarden 

Sana Equorum in Westerlo is gediplomeerd in dry needling therapie in Antwerpen, de Kempen. Wat is nu juist Dry needling en waar ga je het voor gebruiken ???
 
Dry needling wordt ook wel IMS genoemd of Intra Musculair Stimulation. Het is nooit een alleenstaande therapie en ik ga dus ook gebruik maken van Osteopathie, Shiatsu, Massage ... 
 
Het wordt ingezet worden bij spierpijn, overbelasting, chronische spierklachten, te vroeg ingereden paarden, paarden die heel stijf zijn, paarden met myofasciaal pijnsyndroom of andere klachten van het bewegingsstelsel. Ik maak gebruik van een droge acupunctuurnaald, van injecties is er dus geen sprake. Die brengen we aan op triggerpoints om spieren te ontspannen, te ontladen en pijn te verlichten. De meeste paarden ontspannen quasi onmiddellijk bij een behandeling, het kan de beweeglijkheid van het lichaam doen toenemen en het bewegingsstelsel helpen herstellen. De effecten zijn zichtbaar en voelbaar voor het paard en kunnen 7-10 dagen duren eer het volledige resultaat is bereikt. Belangrijk is om de oorzaak van de klachten te begrijpen om dry needling in te zetten.

Bachbloessems

Deze bloesemremedies zijn ontwikkeld volgens het originele recept van Dr. Edward Bach (1886-1936), een Engels bacterioloog en homeopaat. Dr. Bach ondervond dat emotioneel en geestelijk evenwicht ook positieve effecten heeft op andere kwalen. Hij onderzocht de laatste 6 jaar van zijn leven de plantenwereld en vond 38 bloesems die mensen terug levenskracht schenken en zodat ze ongemakken kunnen overwinnen.

Julian en Martine Barnard, leerlingen van de Bachschool, specialiseerden zich jarenlang in de Bachbloesems. Bij de bereiding van de oertinctuur werken ze met een hoge graad van zuiverheid. Julian en Martine schreven verschillende boeken over bloesemremedies en werkten lang samen met Nickie Murray, de medebeheerster van de nalatenschap van Dr. Bach. Sinds enige tijd prepareren zij alle door Bach ontdekte bloesems zelf. Het zijn kwalitatief zuivere en goed werkende remedies die bekendheid genieten over de gehele wereld

Bachbloesems
DSC_4984.jpg

Moxa therapie

Moxatherapie is een eeuwenoude alternatieve behandelingsmethode uit het Oosten, die vandaag vaak gebruik wordt voor de behandeling van chronische spier- en gewrichtspijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van cilindervormige moxasticks, vervaardigd uit gemalen en gedroogd bijvoetkruid. Dit pijn- en ontstekingsremmend kruid wordt als verwarmend ervaren en geeft meer energie. Moxa is een warmtetherapie, waarbij de moxasticks langzaam opbranden en de temperatuur kan oplopen tot zo’n 200°C.
 
Moxa wordt gemaakt van Bijvoet. Wanneer je dit kruid aansteekt, wordt het gloeiend heet en verbrand het heel langzaam. De warmte die de Moxa afgeeft is zeer aangenaam en heeft een vergelijkbare invloed als infrarood. Naast de verwarmende eigenschappen van Moxa stimuleert het ook de doorbloeding, algeheel of lokaal.
 
Moxa therapie geeft onder andere veel verlichting en fysieke ondersteuning bij chronische pijnen, gewrichtsproblemen, energie gebrek en slapte. Maar ook in revalidatie processen van bijvoorbeeld botbreuken en peesblessures is het een waardevolle therapie. Een andere bijzondere eigenschap van Moxa is het opheffen van blokkades. Moxa therapie is zodoende onmisbaar bij het behandelen van oude en nieuwe littekens!

Aromatherapie voor paarden

Ben jij al bekend met etherische oliën?
Etherische oliën zijn aromatisch geconcentreerde plantenextracten die zorgvuldig verkregen worden door stoomdistillatie, koudpersen of het tappen van hars. Ik bied etherische oliën, melanges en andere producten op basis van etherische oliën met een optimale hoeveelheid natuurlijke voorkomende bestanddelen.

 

Bij aromatherapie werken we met essentiële oliën die afhankelijk van de oorzaak van de klachten inwendig of uitwendig gebruikt worden, bij chronische of acute klachten en aandoeningen van het zenuwstelsel. De geneeskrachtige kracht van de plant en specifieke geuren helpen om de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid van uw paard te ondersteunen, lichaam en geest in balans te brengen en het zelf genezend vermogen te vergroten.
 

Wil je graag een kijkje nemen in het aanbod dan kan je hier alvast starten

https://www.youngliving.com/nl_NL/products

Ben je overtuigd en wil je klant worden gebruik dan onderstaande link

https://www.youngliving.com/vo/#/signup/new-start?sponsorid=38406725&enrollerid=38406725&isocountrycode=BE&culture=nl-NL&type=member

voor meer info kan je me steeds bellen 0497 91 11 65

Aromatherapie

DRY NEEDLING, AROMATHERAPIE OF EEN ANDERE THERAPIE OM UW PAARD VOORUIT TE HELPEN?

Maak een afspraak bij Sana Equorum in Westerlo, op de grens met Limburg en Vlaams-Brabant.

bottom of page